Ajánló: Freakish


Sziasztok!
A mai napra egy közel újnak számító sorozatot hoztam ebbe a  First Impes bejegyzésbe.
Sokak szerint horrorként kéne elkönyvelni, de szerintem megteszi egy egyszerű zombis kis ifjúsági kalandnak.
Ugyanis ez a téma: Kent High, pár diák a szombati büntinapon bennragad az iskolában, mivel odakint a Keller Chemical gyár felrobban egyik percről a másikra, aminek következtében mérgező gáz szabadul az egész falura, ami zombivá változtatja aki belélegzi. Főszereplőink nem tudják még, hogy az iskolai falain belül is akad ellenség. Megkezdődik a harc, ez a; Freakish.
Továbbiakban erős SPOILER ALERT.

 A Hulu által 2016. októberében indított, tíz részes zombi-apokalipszises sorozatról van szó.
A szereplők között elég sok Disney-sorozat celebet ismerhetünk fel. (példának okáért, a Grover Jonest játszó Leo Howardot.)
Már a pilot részben megismerhetjük főszereplőinket, akik a vegyi üzemben történő robbanáskor, mind az iskola területén voltak, és hát: oda is menekültek vissza.
Voltak bátrak, akik az elrettentő mindent beborító zöld köd ellenére, és annak tudatában, hogy vegyi anyag terjed: kimerészkedtek. Majd vissza is tértek, kis idő múlva freaksekké (mint, ahogyan a sorozat is nevezi őket, de egyébként tiszta zombik) formálta őket a mérgező füst.


A téma ugyan elég megnyerő, és a maga nemében, mint ifjúsági-horror még jó is lenne, viszont van pár dolog itt is, amit megemlítenék, de azt majd később.
Nem volt meglepő, hogy tíz emberrel indulunk, és mint egy jól eltervezett Battle Royale regény megindul az írtás, szerencsére hatan még Talpon Maradtak, úgyhogy Gundelnek megmarad a munkája.
Problémákkal állnak szembe a sorozat folyamán végig szereplőink, ugyanis előkerül több dolog is: egyszer csak nincs víz, az étel sem a legtöbb és legjobb és aztán még ott az elszabadult néha egy-két vérmesen béna zombi is.


Minden azzal kezdődik, hogy első halottunk a bünticsoportot vezető kosarasok edzője (Chad L. Coleman), így a szétszórt fiatalságnak nagy dologgal kell szembenéznie.
Természetesen sorban követi a drámaiságért Grover húga Mary(Mary Mouser) is, akit Natalie(Aislinn Paul) legjobb zombivá változott barátnője Addie(Chachie Gonzales) harap lábon, hogy aztán átéljük vele az átváltozással járó kellemetlenségeket.
Dráma, dráma hátán, aztán végül egy kis ketrecbe zárás után, meg némi 'kísérletezés' fejében a  csapat egyik fele úgy dönt, ki kéne engedni a levegőre szegény-szerencsétlenül járt lányt.
Elgondolkodtató továbbá a dolog, hogy a zombik félnek a tűztől, legalábbis a sorozat szerint.
Következő halottunk az én drága Noodle Nelsonom(Hayes Grier személyében), akit Mary rak tartalékra és eszi ki belőle a lelket.


Azért elég jól összerázódik a csapat csakhogy amikor már minden kezdene kerékvágásba jönni elérkezik a dráma. Igen, mert muszáj.
Annyira szurkoltam végig Natalienek, akiről kiderül ugye a sorozat felénél, hogy terhes és, hogy a szüleivel borzalmas a kapcsolata. Aztán el is veszítjük őt, pedig már majdnem alakult valami közte Diesellel (Adam Hicks). Szomorú volt.

Talán a legjobban átdeformálódó karakter Barrett(Tyler Chase) volt. Az elején még elhiteti a nézővel, hogy egy seggfej,kretén, aki okosnak hiszi magát, amit aztán szép fokozatosan el is hiszünk. Sőt, a vége felé már rohadtul utáljuk is. Sok hazugság, rejtegetnivaló és persze ott a mögöttes dolog, hogy ő már mindent tud.
Akit meg kell említsek az a bűnös lelkű vadóc lány, Violet (Liza Koshy). Akiről elég hamar kiderül, hogy balhés múltja, és a durva külseje ellenére egy egész szerethető karakter.
Végig úgy érezte az ő hibája a robbanás, mert a bosszú vezérelte. (Bár azért kocsit robbantani egy vegyi gyár közelébe zseniális...)Természetesen igen, az első pillanattól tudjuk, hogy össze fognak jönni Groverral, és hát micsoda meglepetés.
Van még nekünk egy kosaras,ámde cukorbeteg LeShaenünk (Melvin Gregg) és olykor egész tökös pompom barátnője Zoe-nk (Meghan Rienks)is.


ÉS akkor az észrevételek, nyifinyafi: 
A szereplők, tök jól felszerelkeznek mindenféle fegyverrel a zombik ellen, miért van mégis az, hogy ahogy meglátnak egyet csak úgy eldobják és inkább menekülnek? Tökösen kell nekiállni.
Mondjuk később eléggé feltalálják már magukat ez-ügyben.
Tök jó akció jeleneteket kaphattunk volna, főleg így a freaks vs human felállásra gondolok, mégis így ami volt azon egy-két perc alatt túlestünk, fáj a kis lelkemnek. Végülis ez egy horror kategóriába sorolt sorozat, az Istenit! A néző azt várja tőle, hogy ne csak két másodperc leforgása alatt legyen ilyesfajta "dráma".


Alapjáraton egy egész kellemes kis sorozat a maga húsz perceivel, egy délután alatt ki lehet vinni, nálam ez két napra húzódott, de mindenképpen ajánlom.
Második évadról, ugyan még semmi hír, de amint lesz tájékoztató bejegyzést készítek.
Köszönöm a figyelmet!



Ebben a kategóriában még:

0 Hozzászólás