Értékelés: Az Egészség Ellenszere


Sziasztok! 
Úgy érzetem itt az ideje újítani, és egy kis életet vinni a bejegyzéseimbe, szóval mostantól így fogjátok látni, minden elkészült bejegyzésemet. :)
Mára a hazai mozikban is vetített furcsán beteg filmmel jövök, ami leginkább egy régimódi horrorra hajaz: ez A Cure for Wellness, azaz az Egészség Ellenszere


 

 

Cím: Az Egészség Ellenszere
Angol:A Cure for Wellness
Játékidő: 146 perc
Bemutató: 2017.02.18.
Műfaj: amerikai-német fantasztikus thriller
Rendező: Gore Verbinski
Operatőr: Bojan Bazelli
Zene: Benjamin Wallfisch
Szereplők:Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth, Harry Groener
IMDB: 6,4/10
Sztori:  Csak egészség legyen! És ne haljon bele senki.
Egy nagy cég fiatal alkalmazottját (Dane DeHaan) a svájci Alpokban pihenő főnöke után küldik, hogy hazakísérje... a szanatórium azonban nem az a békés, nyugodt hely, aminek kívülről látszik.
A főnök eltűnt, a srác pedig kénytelen meghosszabbítani a saját ott tartózkodását: a betegek ugyanis sokkal inkább fogolynak tűnnek ezen a helyen. Aki pedig megpróbál valakit kiszabadítani, az hamarosan a saját egészsége miatt kénytelen aggódni.
Érdekel?: Megnézheted a filmet online  ITT és ITT


Mint, azt a leírásból is megtudhatjátok egy elég furcsa történetű filmről van szó.
Lockhartot elküldik ebbe a bizonyos intézménybe,hogy keresse meg Pembrokeot. Itt persze, semmi sem olyan, mint amilyenek az ember elsőre látja. Boldogan szabadidejüket eltöltő gazdagabb idősek lakják a kastélyt, ami egykoron egy báróé volt, akinek szörnyű történet fűződik a nevéhez. Ezt nem szeretném az orrotokra kötni, mindenki nézze meg és higgye azt, mint én, hogy ötödszörre is feljön a stáblista, de csak nem fog jönni.
Szóval adott az Alpok lábánál levő pazar, ámde bizarr kis kúria ez, ahol minden "betegnek" hitt embert modern kezeléseknek vetnek alá, ami olyasféle wellnessként felfogható.
A hegy tetején levő pazarság nem csak erről híres, ugyanis a vízgyűjtőben olyan nedű lakozik, aminek hatására az emberből kimosható a világ mocska, elnézést a sok méreganyag a szervezetből. Ami nagy kamu, de hát valamivel etetni kell a gazdag öregeket, hogy hitelesebb legyen. Egyébként később kiderül, hogy a 146 perc alatt miért látunk mindenhol angolnákat, mert hát természetesen a vízgyűjtőben élnek el, akár háromszáz évig is. Ezek a kis drágák segítik elő, azt a bizonyos szérumot, amit az intézmény igazgatója fejlesztett pöpecre. Persze, erről senki sem tud, aztán mikor borul a bili és Lockhart kemény 120 perc alatt fényt derít arra, hogy ez a hely bűzlik úgy, ahogyan van, már az én fülem is csengett a mankóhangtól, amivel főszereplőnk boldogít minket. Olyan, mint egy jó kis túlélőjáték. Csend, csak a mankó hangja visszhangzik, aztán jön pár vízben úszkáló zombi.

Lássuk be, hogy a történet maga nem katasztrófa, mégis talán a gore jelentek emelik.





Jobban átgondolva, mikor kijöttem a moziból nem is tudtam megfogalmazni mit érzek, mert annyira beteg az egész. Lockhart múltja elég kemény, bár nem annyira, mint a Hannah és apja közti kényszer majdhogynem légyott a végén. Persze a báró múltja körül is vannak bűzlő haltetemek, és hamar fény derül, hogy Volmer igazgató sem az akinek mondja magát, sőt, elég durva képi nyomást is kapunk.
Furcsa volt a Hannah-Lockhart páros, legalábbis nekem egy teljesen elszeparált "kislány" és egy őrület határán álló férfi karaktere nem épp mindennapi.

Egyébként egy nagyon egyszerűnek ható kis sztoritól van szó(ami néhol már sokkoló), bár nem teljesedett ki annyira, mint azt az ember várná.
Ott vannak még a mellékszereplők, akik tök jó filmmé teszik az egészet.

Néhol már elég gusztustalannak éreztem, pedig ez nálam elég nagy szó. Elég valósra sikerült megcsinálni ahhoz, hogy borzongani tudjak az undortól, főleg egyes részleteknél.
Szerencsére az egyszerű történettel is haladunk, ahogy az idővel is, és bár a film maga több, mint két óra, bőséggel megéri végigvárni a kiteljesedést.  Minden kis baki ellenére: Jó volt, basszus!

Ebben a kategóriában még:

0 Hozzászólás