Értékelés: Logan


Sziasztok! 
Tudom, kissé elcsúsztam, mivel már több, mint két nap is eltelt a premier óta. Viszont, most volt alkalmam gép elé ülni és leírni nektek a személyes tapasztalatom az utolsó Wolverine filmről, ami brutálisra sikeredett. Irtó felkavaró, és bár voltak személyes kis hisztijeim, a befejező epizód maga sokkal jobbra és keményebbre sikerült, mint azt várta volna a néző.
Így hát, eljött az ideje annak is, hogy meséljek nektek egy kicsit a Loganről. 



 

Cím: Logan-Farkas
Angol cím: Logan
Játékidő: 135 perc
Műfaj: amerikai akciófilm
Karika: 16+
Megjelenés: 2017.03.02.
Rendező: James Mangold
Szereplők: Hugh Jackman, Dafne Keen, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant
Zene: Cliff Martinez
IMDB:8,7/10

Tartalom:
Az egyik legerősebb mutáns ő. Szelídíthetetlen, elpusztíthatatlan, kiismerhetetlen. És szeret szivarozni. Egy titkos katonai fegyverkísérlet alakította annál is keményebbé, amivé a génjei tették. A csontjait adamantiumötvözetre cserélték, ám azt a képességét, hogy a sebei azonnal begyógyulnak, nem vették el tőle. Ökléből gyilkos karmok bújnak elő, és nem fél használni őket. A kanadai erdőkben érzi magát igazán jól. Magányos. Bosszúálló. Nem barátkozik senkivel.
De valaha egy csapat tagja volt. X-Men volt ő is. És az emlékeknél talán nincsenek fontosabb dolgok...

 

Nagyon ritka az olyan film, amit képes vagyok ekkora figyelemmel és érzelemhullámmal átélni. Gyanítom nem is lesz több ilyen.
Imádom az X-men sorozatot, képregényt és, nem is szolgálhat meglepetésként a dolog, hogy Wolverine a kedvencem. Így teljesen magától jött a dolog, hogy mindenképp szeretném megnézni, ha bármikor is napvilágot lát.
Eljött hát az idő, nem nagyon tudtam, hogy mit gondoljak. Egy valamit viszont tudtam jól, hogy ez az utolsó olyan alkalom, amikor Hugh Jackman Farkasnak áll, és beleláthatunk a képregényhős fejébe.
Már a korábbi X-menekből kiderült, hogy nincs egyszerű múltja, a családját megölték, és hát lássuk be egy kísérlet csúnya végterméke.
Az, hogy most alkalom nyílt belelátni, mindabba a sötét és mély világba, amiben ő él engem totálisan lenyűgözött. Főleg, hogy a film egyszerű kis dolgot tár elénk:
Logan öregszik, mint ahogy mindenki, már nem lesz fiatal, és egyre nehezebb szembenéznie mindazzal, ami a korral jár.
Ráadásul a mutánsok nagy része meghalt már, így ők hárman: a híres Charles Xavier (Patrick Stewart), Caliban (Stephen Merchant) kikényszerültek a világból, és elég nehéz körülmények között élnek egy rozsdán tanyán, valahol Amerika- és Mexikó határvonala között.
Lássuk be az öregedés elég cifra dolog tud lenni, főleg, hogy Logan útközben durván rászokott az alkoholra, az öngyógyítási képessége is romlik, ahogyan az egészsége is.
Limuzinsofőrként dolgozik, és próbálja megkeresni a pénzt azokra a gyógyszerekre, amikre Charlesnak szüksége van.

Charles sem ússza meg, ő még rosszabb helyzetbe van kilencven éves korára, mint Logan.
Néha teljesen nem tud magáról, tévképzetei vannak, sőt ha nem kapja meg időben azt a bizonyos gyógyszert, az emberiség is komoly bénulást szenved.
Ha ez nem lenne elég, felbukkan egy Gabriella nevű nő, aki komoly titkokkal rendelkezik, és bizony, hogy mindez a "teher" elég hamar a már ígyis végképp kilátástalan Logan nyakába szakad.
Nem meglepő hát, hogy Logan ugyan próbálja mellőzni az erőszakot, az viszont minduntalan megtalálja őt. 

Nem akarok túl sokat beszélni róla, mert mindenkinek látnia kell ahhoz, hogy egy véleményen legyünk, de egyszerűen egy annyira kegyetlen film ...muszáj valamit írnom róla. 
Gabriellához visszatérve, és a titokra.
A "teher", aki Logan nyakába szakad egy lány, akit Laura névre keresztelnek egy bizonyos kutatólaborba, ahol fiatal gyerekeken végeznek kísérleteket, hogy aztán elpusztíthatatlan fegyverekként hasznosítsák őket.
Így térnek vissza a "mutánsok" a köztudatba.
Persze, hogy bonyodalom keletkezzen Gabriella pont ebben a kutatólaborban dolgozott, és nem is tudott az egész kísérletről semmi, na de amikor rádöbben, neki is megesik a szíve.
Így Laura nála köt ki, mikor lázadás lesz generálva és a gyerkőcök megszöknek. Durva kis vérengzés veszi kezdetét.
Amit aztán célkeresés folytat az Éden felé, ahol minden mutáns számára menedék van.


Laura és Logan kapcsolata az elején elég semmis, inkább Charlesszal ápol jó viszonyt, és bár a kislány nem szólal meg, a film vége felé eléggé megered a nyelve. 
Vannak üldözők, és gonosz doki is, sőt új és fiatal Logan hasonmás is,gonosz falusiak és kedves emberek, többet spoilerezni nem szeretnék. 
Brutális, ahogyan átadja az érzelmeket ez a film, ahogyan minden brutalitása ellenére, még az sem hat meg, hogy fröcsög a vér, minden második percben.
Egyszerűen várod, hogy na mikor lesz az a pillanat.
A kapcsolat Logan és Laura között egyre inkább erősödik, egyre jobban kiforr a kötődés, amit aztán egy durva harci kimenetel tesz gyásszá.
Nem azt mondom, hogy annyira megható, hogy ez ember sírva fakad, de bizony, hogy rohadtul betalál.
Ugyan, tudhattuk végig, hogy majd búcsút kell azoktól intenünk, akiket megszerettünk, legbelül reméltük, hogy nem lesz szükséges.
Szerintem ennél szebb befejezést, nem kaphatott volna ez a film!


Számomra eléggé zavaró volt, és már kicsit soknak tartottam, hogy Logan minden második szava valami extra káromkodás, amit általában kötőszó helyett választott ki. 
Továbbá akadtak olyan jelenetek, amiket elég elsietettnek éreztem.
Nem fogok sokat hisztizni,mert ez egy istentelen jó film, viszont annyi erőszak és brutalitás szorult bele, hogy kevésnek éreztem azt a tizenhatos karikát. Főleg, hogy ahol mi moziztunk, vittek be kisgyereket is. Na, most képzeljétek el. Szegénybe mi maradhat meg ebből a filmből.
A vége valahogy nagyon-nagyon gyorsan le lett zárva, továbbá azt sem tudjuk meg, hogy mi lesz a gyerkőcökkel, mert sejtet valamit a film, viszont az teljes mértékben ránk van bízva, hogy mit szűrünk le. 

-Ashley

Ebben a kategóriában még:

0 Hozzászólás