Anne L. Green: Törékeny Vonzerő / Eltitkolt múlt


Sziasztok!
Egy ideje már elolvastam, úgyhogy ez és a Törékeny Vonzerő rapidabb bejegyzés lesz.
Szeretném hálám kifejezni az írónő és a kiadó felé, amiért olvashattam mindkét csodás regényt recenzió formájában. 


Írta: Anne L. Green
Cím: Törékeny Vonzerő
Sorozat: -
Megjelent: 2017.
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 512
Műfaj: családon belüli erőszak, erotika, nők elleni erőszak, gyász, lélektani
Megrendelheted:  (ITT)
Tartalom: 
Vajon ​felépülhetünk egy a testünket és a lelkünket ért súlyos sérülésekből?
Adam Avens harmonikus élete semmivé foszlik, amikor a menyasszonya, Cat életét veszti egy tragikus balesetben. A keserű gyász és az emésztő bűntudat érzésében elmerülve teljesen reményvesztetté válik. Ám egy napon váratlanul berobban az életébe a szépséges Chloe. Adamet addig nem ismert vonzalom keríti a hatalmába a titokzatos, vörös hajú lány iránt, akit nem tud száműzni a gondolataiból.

Chloe erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a felszínen maradjon, de rendkívül kiábrándult és csalódott. Egészen biztos benne, olyan, hogy igaz szerelem, csak a romantikus könyvekben és mozivásznon létezik. Adam vonzó tekintete és tréfálkozásai iránti sóvárgása azonban erősebbnek bizonyul, mint a félelmei a múlt démonaitól. Mégsem képes egyedül eltépni a láncokat, mindent elfelejteni és újra hinni.

Az első találkozásuk azonban mindkettejük sorsát megpecsételi. Hosszú út áll még előttük, a sebek nehezen gyógyulnak. A szerelem, amelyről már mindketten azt hitték, soha sem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múltjuk fájdalmait. Az éppen sarjadó szerelmüket azonban váratlan fordulatok és fenyegető üzenetek teszik próbára, feltépve a már hegedő sebeket.

Létezhet újrakezdés két megtört ember számára, akik már elvesztették a reményt? Vajon tényleg erősebb a lelkünk vágyakozása a boldogságra, mint a félelmeink?

Léteznek olyan könyvek, mint Szaszkó Gabriella remekműve a Maradj Velem, amely bepillantást nyer és beszippantja az olvasót abba a világba, ahová retteg kerülni. Tabitha Suzuma megalkotta nekünk a Forbiddent, amelyben szintúgy kimondhatatlan problémák kerülnek a felszínre, ami a  mai ember szemébe felér egy-egy tőrrel. Olyan dolgok, amikről nem beszélünk, amire már utalni is kellemetlen. 
Aztán jött Anne L. Green és megalkotta azt a regényt, amiből egy adott problémával küzdő ember, akinek a múlt démonai ott csücsülnek a vállán képes lehet jobb szemmel tekintetni magára és talán még a világra is.  Lehet, hogy teljesen megszüntetni nem fogja a sebeket, de gyógyít az biztos. 

Ami a legfontosabb ilyen esetben az a lelki támogatás. Ebben a regényben ez megvan. Még ha csak olvassa is az adott személy, tudja, hogy nincs egyedül, hogy van kiút abból a sötétből, amelyből eddig képtelennek hitte magát kikászálódni. 
Talán még arra is rádöbben, hogy sosem volt egyedül. Mennyire erős is ő valójában. 
Rengeteg motivációt hordoz magába ez a regény, annyi erőt, támogatást és élni akarást sugároz, hogy az hihetetlen.
Anne L. Green stílusa nagyon meggyőző, csak úgy vonzza a szemet minden szó, amit leír, ami pedig ennél is fontosabb az a realitás. Valós, élettel teli. Érzed, pedig csak olvasol.

Összegezve nagyon kellemes kis történetet kapunk arról, hogyan győzedelmeskedjünk a múlt démonjai felett, amik naphosszat duruzsolnak a fülünkbe. Talán ez az erő mindig is bennünk volt, talán elő kellett csalnia valakinek, pont, mint Adamék esetében. 
Talán ez az erő sokkal erősebb, ha merünk segítséget kérni, ha kilépünk a burokból, hogy aztán a másikkal együtt felépítsünk egy újat, amit a bizalom és a hit tart össze. A szeretet.
Iszonyúan szívmelengető történet, amiben nincs kapkodás, hosszas folyamat zajlik le a szereplők között, mire egyről a kettőre lépnek. Egy pillanatig sem untam, sőt, vitt magával az egész. Ezt csak erősítette az erotika, aminek következtében az egész történetnek lett egy varázsa, egy parázsló tüze, ami fokozatosan lángra kapott, végül pedig hatalmas csóvákkal égett. Ott volt még a humor, amely pont jókor érkezett a regénybe, komolyan tökéletes felépítés.
Nem tör össze, épp ellenkezőleg. Felépít.
Segít, hogy elfogadd magad, segít mosolyogni.
Segít, hogy ne lásd úgy magad ahogyan eddig.
Kimozdít.
Gyönyörű volt. Köszönöm az élményt. 



Írta: Anne L. Green
Cím: Eltitkolt múlt
Sorozat: Eltitkolt múlt I.
Megjelent: 2016.
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 408
Műfaj: női sors, romantikus, szerelem
Megrendelheted:  (ITT)
Tartalom: 
Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró?
„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”
De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá?
Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál.

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?


No, azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy ez a regény megint hasonlóan kedvenccé vált, mint a Törékeny vonzerő.
Bár ez tényleg egy szerelmes történet, ahol nem kapunk semmiféle klisét, vagy csicsaságot. Egyszerű, de mégis van mélyen benne pár szál, ami csak még érdekesebbé teszik a regény fordulatát.
Nagy előnye a többivel szembe, hogy talán ez az egyetlen olyan műfaji regény, amiben 100%-ig beleláthat az olvasó a szereplők Lexie és Alex lelkébe.
Minden mocskot, félelmet, múlt elöli menekvést, önértékelési formát láthatunk teljesen leplezetlenül.
Mert, minden ember életében vannak olyan dolgok, amik túl mélyen vannak ahhoz, hogy mutogassuk őket. Amiről nem beszélünk, mert gondolni is fáj rá. Jobb, hogy odalent a mélységben van.
Imádom a stílust, amit az írónő használ, tipikusan olyan, amit az olvasó keres. Kendőzetlen őszinteség, pofonszerű problémák, amik a mindennapokra is visszavezethetőek.
Ott a romantika, ami mindent elperzsel, minimális erotikus szál, de és, hogy ne változzon unalommá a humor és mindezt kellemesen fűszerezi a krimi, akció.
Nagy előnye a könyvnek, hogy még egyes regények kifújnak egy-két fejezeten át tartó feszültségkeltéssel itt mindvégig ott a kellemetlen gyomorgörcs, hogy "ugyan, mi lesz ennek a vége?" , "Tudni akarom." .
Szurkolsz, feszülsz, aztán elengeded magad.
A megszokott váltott szemszög, pedig csak okot ad arra, hogy még inkább olvasni akarjuk.
Remek regény ez is, mint a Törékeny vonzerő volt.
Elképesztő, amit Anne L. Green művel, a szavakkal,a láthatatlan segítő karja, ami megragad és olvasás közben végig ott tart téged.
A végére pedig, megszereted az egészet.
Nincsenek idegesítő szereplők, nincsenek felesleges körök.
Csak a színtiszta valóság.



Ebben a kategóriában még:

0 Hozzászólás