Mimi Taylor: Fekete Bárány


Sziasztok!
Elindult a május, így terveimhez hűen nekilátok az értékeléseknek. Első a sorban kezdő bejegyzésként elhoztam: Mimi Taylor magyar írónő egy fantasztikus első regényét, a Fekete Bárányt. 

 


Írta: Mimi Taylor
Cím: Fekete Bárány
Sorozat: -
Megjelent: 2016
Kiadó: Underground
Oldalszám: 290
Műfaj: erotika, romantika, kortárs
Megrendelheted: (ITT)
Tartalom:
Anthony Jonathan Edwards egy a harmincas évei elején járó fiatal építész, aki az apja cégénél dolgozik, meglehetősen szabad szájú, nem veti meg az alkoholt és imádja a nőket, akik többnyire egyetlen éjszakára ejtik rabul. A szex ugyanolyan fontos számára, mint másnak a víz vagy a levegő, de érzelmileg képtelen kötődni. Egy nap teljesen váratlanul betoppan az életébe valaki, aki fenekestül forgatja fel Tony életét és romba dönti eddigi jövőképét. Múltbéli kalandos élete hamar visszaüt, amiért nagy árat kell fizetnie.


Tony, Tony, Tony. Te drága, hát elraboltad a szívem!
Nagyon szeretem az olyan könyveket, amikben nem csak egy, hanem két szereplő szemszögén át tapasztalhatjuk, láthatjuk a történéseket. Kiváltképp előnyben részesítem azon példányokat, amikben a férfiak gondolkodásmódja, látásvilága, hozzáállása kap nagyobb szerepet.
Ugyan a E.L James: Greyében nagyon nem jött be a dolog, Lauren Blakely: Kőkeménye már egészen hatalmasnak bizonyult. Aztán, jött Mimi, te szentséges! Te, hát, bizony! Áldom a neved, amiért összerittyentettél nekünk, komoly munkával egy olyan könyvet, mint a Fekete Bárány.
Olyan férfit adományoztál szerény kis fantáziánk bűvkörébe, amit nem minden nap találni.
Tökéletesen eltaláltad azt, hogyan gondolkodik egy férfi, ráéreztél minden mozdulatára, lépésére lélegzetvételére. 

Tony építész, és nagyon nagy bajban van.
Már az első oldaltól megmosolyogtam a sok ökörséget, amit művelt, a belső monológjait. Fantasztikus volt! Aztán betolakodott szegényes fellengzős életébe a lány, aki úgy játszik majd a szívével, ahogy azt ő tette a többi nővel. A lány, aki képes őt kontrollálni, a lány aki irányt talán érez is valamit. Ez a lány Amy. Aki végre nem béna, élhetetlen és csúfondárosan elcseszett női karakter.
Ekközben persze, nehogy már azt higgyük, hogy minden kacsamese, ugyanis elszenved főhősünk egy csomó mindent, átesik olyan dolgokon, amiket ő is okozott egykor.
Na és akkor most lássuk mélyebbről.
Nagyon tetszett, hogy nem kuszálódott össze semmi, sőt! Annyira több réteggel bírt az egész, hogy csak olvastam és olvastam, aztán eltűnt az a mocskos kis kétszázkilencven oldal.
Eléggé szomorú lettem a végére, annyi minden történt, és annyira rövid volt mégis!
Szuper az a humor, ami Mimiben van, és ezt képes egy férfi ember szemén keresztül is átadni az olvasónak. Sokat könnyeztem és nevettem, mert baromi sok érzelem van bezárva a kevés oldalszám mögé.
Sok az olyan regény, amelyekben a főszereplők elég háttérbe szorulnak, és ezzel hát, valljuk be: nem is emlékszünk rájuk. A Fekete Bárányban a család szerepe igen fontos, épp ezért van kiemelve, az összetartás, a szeretet és minden ami ehhez kell csapódjon, nagyszerűen van megírva. 
Ugyan megérződik az, hogy első könyves írónőnk, de bőséggel mehetne külföldiek közé olyan erővel hatással és cukisággal bír.
Nagyon megszerettem a regényt, még ha a vége nekem már túl cukormázas is lett. 


Kampány:
Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki vágyik hatalmas szívvel bíró romantikára.
Aki kételkedik abban, hogy a magyarok jól írnak.
Végül pedig azoknak, akik a cím alapján arra asszociálnak, hogy Tony a Fekete Bárány, mert ez nem igen. Tony igenis egy szerethető karakter, aki ha ez elején nem is, a végére már biztosan a nők álmai OHMY pasijává változik.
Továbbá: van itt minden mint a piacon, erotika, romantika, erőszak és persze a mocskos, sötét titkok.

Külön pár szó Miminek:
Legyél bátrabb! Te is látod, hogy van még mit korrigálni, de szuper kis csillag lehetsz odafent az égen! Csak így tovább, sokan vagyunk akik támogatnak téged, mert nagyszerű dolog, amit adni tudsz nekünk Olvasóknak :)


Szép munka volt Mimi, köszönöm szépen az élményt!


Ebben a kategóriában még:

0 Hozzászólás